contact

Nieuws

Latest News as @ Tuesday, March 5, 2024
Goed nieuws over het schoolgebouw - donderdag 24 november 2016

SSK is heel blij om te kunnen melden dat deltaWonen het Schoolgebouw van de Van Heutszkazerne verkocht heeft en dat de koopovereenkomst op 1 november 2016 is getekend. Hiermee is BOEi de nieuwe eigenaar van het monumentale pand aan de Buiten Nieuwstraat 85.

Verder is duidelijk geworden dat BOEi voornemens is om medewerking te verlenen aan het verzoek van het Cuypersgenootschap en Heemschut om het gebouw aan te wijzen als gemeentelijk monument.

Zoals bekend is heeft SSK reeds op 23 juli 2014 een verzoek in gediend om het schoolgebouw aan te wijzen als gemeentelijk monument. Een verzoek dat SSK destijds heeft ingetrokken om deltaWonen te bewegen toestemming te geven tot het doen van een onafhankelijk onderzoek naar het Schoolgebouw.  Vervolgens hebben het Cuypersgenootschap en Heemschut een verzoek in gediend om het Schoolgebouw aan te wijze als gemeentelijk moment. SSK is hen hiervoor zeer erkentelijk. Ook zijn wij verheugd dat BOEI haar medewerking hieraan overweegt.

Verder is BOEi voornemens om het pand, tussen nu en de ophanden zijnde restauratie, aan de binnenzijde schoon te maken en wind- en waterdicht.  In de tussentijd werkt BOEi aan een restauratieplan voor het karakteristieke gebouw.

 

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign