contact

















Nieuws

Latest News as @ Friday, April 26, 2024
Onafhankelijk onderzoek naar schoolgebouw Van Heutsz - woensdag 10 juni 2015

Na een themabijeenkomst in het stadhuis op 28 april jl., over de toekomst van het schoolgebouw van de Van Heutzkazerne aan de Buiten Nieuwstraat 85 in Kampen, gaf deltaWonen een voorzichtige opening tot het mogelijk geven van toestemming voor het alsnog opstarten van een onafhankelijk onderzoek. Een onafhankelijk onderzoek naar een mogelijke herbestemming van het Schoolgebouw van de Van Heutszkazerne. Het onderzoek dat al heel lang op de wensenlijst van de Stichting Stadsherstel Kampen (SSK) staat leek zo dichterbij te komen.

Na onderhandeling over de voorwaarden waaronder e.e.a. kan plaatsvinden is er overeenstemming bereikt tussen deltaWonen en het bestuur van SSK en groen licht voor het uitvoeren van dat onderzoek. Inmiddels heeft SSK een opdracht verstrekt aan BOEi, om op kosten van SSK, een haalbaarheidsonderzoek te doen naar het behoud en de herbestemming van het Schoolgebouw.

Onderdeel van het onderzoek is het vinden van een nieuwe invulling voor het schoolgebouw. Wanneer partijen interesse hebben in de invulling van het Schoolgebouw kunnen ze contact opnemen met Paul Scholten van BOEi via p.scholten@boei.nl 

Algemene Informatie

BOEi is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met herbestemmen van industrieel erfgoed. Zij doet dit vanuit verschillende invalshoeken: als ontwikkelaar, belegger of adviseur. Of een combinatie hiervan. De mogelijkheid tot herbestemmen kan op alle soorten gebouwen van toepassing zijn. Van ijzergieterij tot steenfabriek en van kazernegebouw tot scheepswerf. Het maakt hierbij niet uit of deze gebouwen nu beschermd zijn door de overheid of dat het publiek en/of de eigenaar het monument de moeite van behouden waard vinden.

deltaWonen is als woningcorporatie actief in Zwolle, Kampen en Oldebroek: twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in 15.000 woningen van de corporatie. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming bieden ze nu en in de toekomst woon- en leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren.

De Stichting Stadsherstel Kampen (SSK) is opgericht in 1983 en is ) is een instelling die zich op vrijwillige basis bezig houdt met stadsvernieuwing. SSK werkt zonder winstoogmerk en spant zich in voor het behoud en renovatie van monumentale panden in de gemeente Kampen.

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign