contact

















Nieuws

Latest News as @ Friday, April 26, 2024
Kamper Kogge - vrijdag 27 juni 2014

Het bestuur van Stichting Stadsherstel Kampen (SSK) heeft in de media de discussie rond de vondst en het behoud van de Kamper Kogge met belangstelling gevolgd. Aangezien de gemeenteraad op 3 juli aanstaande een besluit neemt over het al dan niet behouden van de Kogge voor Kampen, heeft SSK de gemeenteraad een brief gestuurd.

SSK is van mening dat het behoud van de Kogge voor Kampen historisch zeer belangrijk is en hoopt dat het mogelijk is om dit te realiseren. Voor SSK echter is het van groot belang dat de plaats waar de Kogge bewaard en tentoongesteld zal worden past binnen een stedenbouwkundige visie van het gehele gebied rond de Buitenhaven.

Het ontbreken van een dergelijk visie binnen het beschermd stadsgezicht met daarin in een plaats voor de Kogge en een oplossing voor de parkeersituatie ter plekke (denk ook aan bezoekers expo Kogge) baart SSK zorgen. Immers de omgeving waar de gemeente de Kogge denkt te kunnen tentoonstellen ligt binnen c.q. aan de rand van onze monumentale binnenstad.

SSK doet een dringend beroep om de gemeenteraad om zo spoedig mogelijk een start te (laten) maken met planontwikkeling. 

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign