contact

Nieuws

Latest News as @ Tuesday, March 5, 2024
Deel Kamper muurreclames in nieuw boek - zondag 1 april 2012

Stichting Stadsherstel Kampen (SSK) waakt sinds 1 januari 2004 over alle muurreclames in Kampen. Op verzoek van het toenmalige Comité Muurreclames is destijds – via een officiële overeenkomst - de overname gerealiseerd.

In de afgelopen jaren heeft SSK een nieuwe muurreclame "De Balmoralreclame" in de Breedesteeg laten aanbrengen en ook meerdere reclames laten restaureren en op folie laten vastleggen.

Op vrijdag 31 maart werd het boek "Tekens aan de wand" gepresenteerd tijdens een bijeenkomst bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) te Amersfoort. Dit zeer lezenswaardige en mooi uitgevoerde boek, met veel fotomateriaal, gaat over de geschiedenis van de muurreclames in Nederland. Het eerste exemplaar werd daar aangeboden aan de schrijver Kees van Kooten, die met name de muurreclames in Frankrijk fotografeert. Hij toonde zich zeer in zijn nopjes met het mooie boek.

In het boek is een volledig hoofdstuk gewijd aan de reclames in Kampen. Op 14 pagina’s wordt een deel van de reclames, waar we in Kampen zo trots op zijn, beschreven. Voorbeelden van deze reclames zijn de Kanis en Gunnink – de Bussink’s Koek Deventer en Van de Put reclame. Ook de onlangs door SSK gerestaureerde reclame van J.D. Berghuijs, op de hoek van de Oudestraat bij de Bovenkerk, staat paginagroot in het boek. Door Stichting Lichtstad Kampen is deze reclame prachtig aangelicht.

Wanneer u het boek zou willen aanschaffen kunt u terecht bij Plantage Boekhandel Bos aan de Oudestraat 41-43 in Kampen. De prijs van het boek is € 29,95.

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign