contact

















Nieuws

Latest News as @ Friday, April 26, 2024
Sloop oude Myosotis voor nieuwbouw Margaretha - maandag 24 januari 2011

Stichting Stadsherstel Kampen is blij dat de sloop van het oude Myosotis vorige week is gestart. Het is fijn, zeker voor de inwoners van het huidige Margaretha, dat het nu na jaren zover is dat eindelijk gaat worden gewerkt aan een goed en nieuw onderkomen. Wij hopen dat de ouderen binnen onze stad straks, na de oplevering van het nieuwe Margaretha, nog een groot aantal jaren mogen wonen in een fijne omgeving.

Na jaren praten en onderhandelen is er eindelijk overeenstemming met alle partijen over het nieuwbouwplan. SSK is er dan ook trots op, dat mede door haar inbreng, het Broekemapand behouden blijft en wordt geïntegreerd in de nieuwbouw van Margaretha.

Binnenkort starten ook de gesprekken weer over de historische dakkapellen die nu nog staan op het oude Margaretha. Zoals bekend zet SSK zich al heel lang in voor het behoud ervan. Op korte termijn worden de voorstellen van SSK besproken in een overleg met deltaWonen, IJsselheem, de gemeente en de architect. Wij hebben goede hoop op een historisch verantwoorde afloop.

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign