contact

Nieuws

Latest News as @ Tuesday, March 5, 2024
NUTS-SPAARBANK. komt terug in Kampen. - zaterdag 6 mei 2017

Op verzoek van het SNS Historisch Centrum - Frans Walkate Archief wordt de naam NUTS-SPAARBANK. terug gebracht op het eerste pand waar in Kampen de bank was gevestigd, namelijk Burgwal 28.

SSK zorgt ervoor dat dit gaat gebeuren op verzoek van de bank. Dit jaar viert de SNS Bank landelijk haar 200-jarig jubileum. De huidige eigenaar heeft zijn toestemming hiervoor gegeven, dat is natuurlijk heel fijn en zowel de SNS, SSK als de Gemeente Kampen zijn er blij mee het, het is weer een verfraaiing van onze stad.

In de week van 8 mei zorgt De Deventer Steenhouwerij ervoor dat de letters worden getekend en opnieuw uitgehakt een precies klusje dat Tom Lamers (de steenhouwer) beslist is toevertrouwd. Hij heeft ook de restauratie gedaan van de historische dakkapellen in de binnentuin van Myosotis. Zoals bekend kreeg SSK tijdens Open Monumentendag 2016 de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen uitgereikt voor de rol die SSK gespeeld heeft bij het behoud ervan.

Tijdens de De Internationale Hanzedagen 2017 zorgt Plender Totaalonderhoud ervoor dat de juiste kleuren weer op letters komen en dus voor de afwerking van het geheel.

We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat.

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign