contact

















Nieuws

Latest News as @ Friday, April 26, 2024
Kerst 2016, Nieuwjaar 2017 - vrijdag 30 december 2016

Het jaar 2016 loopt ten einde. Een jaar waarin we met onze donateurs hebben gewandeld in de buurt van het nieuwe Margaretha. Vooraf zijn we door de steenhouwer, de beeldhouwer en Theo van Mierlo te zijn bijgepraat over de restauratie van de historische dakkapellen. De kapellen hebben een nieuwe plek gevonden in de mooie binnentuin.

Met Open Monumentendag kreeg het bestuur van SSK de Erfgoedprijs Zwolle Kampen 2016 uitgereikt door de wethouders van Kampen en Zwolle. Deze prijs werd toegekend vanwege de rol die SSK heeft gespeeld bij het behoud en de restauratie van de historische dakkapellen.

Vanwege de toekenning van deze prijs en de belangstelling onder de Kamper bevolking hebben we op 7 november een open avond georganiseerd over de geschiedenis en de restauratie van deze kapellen. Na deze avond hebben zich negen nieuwe donateurs gemeld, die we graag ook op deze wijze van harte welkom heten.

Verder zijn we heel blij dat alle inspanningen van SSK er mede toe hebben geleid dat het Schoolgebouw van de Van Heutszkazerne aan de Buiten Nieuwstraat behouden blijft. De nieuwe eigenaar BOEi is op dit moment bezig om de plannen voor de restauratie van het pand uit te werken. Als kroon op deze plannen zal het Schoolgebouw wellicht de monumentale status krijgen die ze verdient.

Wij danken u, onze donateurs en andere belangstellenden, opnieuw heel hartelijk voor uw enthousiaste steun en meeleven in het afgelopen jaar. We hopen dat we in het nieuwe jaar 2017 ook weer op u mogen rekenen. Met uw aller steun blijven wij een organisatie die belangrijk is voor een stad die ons allen zeer na aan het hart ligt.

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign