contact

Nieuws

Latest News as @ Tuesday, March 5, 2024
Na jaren weer kijken in het Schoolgebouw van de Van Heutsz - zondag 18 december 2016

Gisteren was het dan zover en konden we ook als bestuur van  Stichting Stadsherstel Kampen eindelijk weer in het schoolgebouw kijken tijdens de door BOEi georganiseerde Open Dag.

Na jaren van strijd door SSK om het monumentale Schoolgebouw te behouden, en meer dan 100 brieven verder, was het ook voor ons een heel bijzonder moment. Nu de meester rommel en viezigheid is verwijderd, door hard bikkelen van BOEi, moet je wel door de teloorgang heen kijken, maar dan zie dus ook de mogelijkheden die het gebouw heeft en aan de toekomstige bewoners biedt. Met name de bijzonder mooie lichtval is opvallend.

Van alle verhalen die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd, zeker die dat het gebouw op instorten stond, zal voor een ieder die gisteren heeft gekeken, pijnlijk duidelijk zijn geworden dat deze allemaal kwamen uit een hele dikke duim.

Deze periode van negativiteit moeten we dus snel vergeten en die vervangen door positief te kijken naar de toekomst van het gebouw. Het is bijzonder om nu in ieder geval te kunnen constateren dat het hele ensemble van het Van Heutszcomplex behouden is gebleven. Het ensemble bestaat uit de kazerne, de exercitieloods, de manege aan de IJsseldijk en het Schoolgebouw. Super voor een oude garnizoensstad die Kampen toch is.

SSK wenst BOEi bijzonder veel succes bij het verder ontwikkelen en de restauratie van het pand. We hebben gehoord dat zich inmiddels al belangstellenden hebben gemeld, dus dat is heel goed nieuws.

Tijdens de Open Dag is een redelijk aantal belangstellenden wezen kijken. Zij werden ontvangen met koffie/chocolademelk en kerstbrood. Ook konden tekeningen van de plannen worden ingezien. Fijn dat ook buurtbewoners hun belangstelling hebben getoond. Ook zij hebben de uitnodiging hiervoor die in de bus viel zeer gewaardeerd.

Voor meer informatie kan http://www.kazerneschool.nl/  in de gaten worden gehouden, maar ook via onze facebookpagina en website houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte.

 

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign