contact

















Nieuws

Latest News as @ Friday, April 19, 2024
Open Monumentendag 2016 - maandag 5 september 2016

Open Monumentendag 2016 in teken van iconen en symbolen

Brochure

Speciaal voor Open Monumentendag is een brochure ontwikkeld. Daarin zijn alle monumenten en activiteiten vermeld die tijdens Open Monumentendag zijn te bezoeken. De brochure wordt begin september huis-aan-huis in de gemeente Kampen verspreid en is ook verkrijgbaar bij verschillende deelnemers, het stadhuis en bij Tourist Info Kampen (Oudestraat 41). De brochure is ook te downloaden opwww.stad.kampen.nl/openmonumentendag.

Iconen en Symbolen

Het landelijke thema van de Open Monumentendag 2016 is ‘Iconen en Symbolen’. Iconisch voor Kampen is natuurlijk het IJsselfront, waarin de torens en de stadsbrug het beeld bepalen. In het buitengebied geven kerktorens en molens het landschap hun betekenis. Maar ook in het klein zijn iconen en symbolen bij alle monumenten terug te vinden in ornamenten, schilderingen en gevelstenen.

Speciale activiteiten

Op de locaties is weer van alles georganiseerd. Loop bijvoorbeeld mee met de gevelstenenwandeling, geniet van live muziek in Margaretha, het Stadsziekenhuis en de Cellebroederspoort of vaar met de Havana langs het IJsselfront. Ook kunnen bezoekers zich laten fotograferen op de Nieuwe Toren. Voor kinderen is er ook veel te doen. Zo kan er op vier locaties een symbolenketting gemaakt worden. Daarnaast zijn er diverse speurtochten georganiseerd en kunnen kinderen zelf muziek maken in de kerk van Wilsum. Lees hierover alles in het programma.

Broederpoort

De poorten van Kampen zijn stadssymbolen bij uitstek. In de Broederpoort laat het echtpaar Van der Burgt uit Zwolle hun zelfgebouwde schaalmodel van de Broederpoort zien. Meer dan een jaar hebben zij hieraan gewerkt. Eenmalig is dit stukje vakmanschap in Kampen te bewonderen.

Met dank aan de gemeente Kampen.

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign