contact

Nieuws

Latest News as @ Tuesday, March 5, 2024
Eerste dakkapel na restauratie geplaatst. - woensdag 14 oktober 2015

Onder het oog van een flink aantal genodigden, waaronder Stadsherstel, is vanochtend een gerestaureerde dakkapel geplaatst op de binnenplaats van het nieuwe Margaretha. De afwerking van de dakkapellen gaat plaatsvinden in de komende weken.

Wanneer de verbouwing straks gereed is en het nieuwe gebouw in gebruik wordt genomen zijn de dakkapellen weer voor iedereen te zien in de binnentuin. Er komt dan ook een terras waar men onder het genot van een hapje en drankje gezellig kan zitten. Op deze wijze kan straks iedereen genieten van deze mooi gerestaureerde monumenten.

SSK heeft waardering voor de aanpak van deltaWonen die de kosten voor de restauratie van de dakkapellen op zich heeft genomen. Dat geldt natuurlijk ook voor de bijdrage van de beheersstichting van de Verenigde Gasthuizen. En niet vergeten de uitvoerders van de restauratie, Bouwbedrijf Van Wijnen Deventer, de architect , de Deventer Steenhouwerij en beeldhouwer Karoly Szekeres die met hun vakmanschap de restauratie hebben verzorgd.Het resultaat mag er zijn.

Als bestuur vande Stichting Stadsherstel Kampen zijn we natuurlijk super blij dat onze actie om de dakkapellen te behouden nu dit mooie resultaat heeft. Ook Ger Oord, oud-architect en adviseur van SSK, verdient zeker een pluim omdat hij dit heeft bedacht toen eerdere locaties (bijvoorbeeld aan de Koornmarkt) afvielen.

Kortom een goede actie waar Kampen trots op kan zijn en die heeft geleid tot het behoud van deze Rijksmonumenten.


« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign