contact

















Nieuws

Latest News as @ Thursday, April 25, 2024
Margaretha en verkeersdrempels - vrijdag 23 december 2011

In de Stentor van 21 december 2011 valt te lezen dat de wijkvereniging binnenstad pleit voor het tijdelijk verwijderen van verkeersdrempels in de aanvoerroute voor de nieuwbouw van Margaretha.

Ook de Stichting Stadsherstel Kampen (SSK) heeft dat  verzoek in het verleden en ook onlangs nog – tijdens een bespreking van de plannen met gemeente en deltaWonen – ingediend. SSK is van mening dat het aantal trillingen door het tijdelijk verwijderen van de verkeersdrempels in de route aanzienlijk verminderd kan worden. Daarnaast heeft SSK tevens gepleit voor het herstel van het wegdek om ook op deze wijze het aantal trillingen tegen te gaan en schade aan gebouwen langs de route te voorkomen.

Nadat we deze onderwerpen in de gesprekken aan de orde hebben gesteld, hebben we onlangs opnieuw contact gezocht met de gemeente. Het antwoord dat ons werd gegeven is dat de verkeersdrempels zijn ontworpen voor verkeer dat 30 km/uur rijdt. Dit betekent dat de verkeersdrempels voldoen aan de technische eisen. Ook betekent het dat de gemeente de snelheid wel zal moeten controleren.

SSK heeft er gezien de gevoerde gesprekken niet voor gekozen een officiële zienswijze in te dienen om te voorkomen dat hierdoor het proces wordt gefrustreerd en de inwoners van Margaretha nog langer moeten wachten op hun nieuwe onderkomen.

Wel spreekt SSK de hoop uit dat met de door SSK  gemaakte opmerkingen en adviezen in het voortraject rekening gehouden zal worden. Op deze wijze kan onnodige schade aan de historische panden in onze binnenstad wellicht mede worden voorkomen.

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign