contact

















Nieuws

Latest News as @ Thursday, April 18, 2024
Stadsherstel blij met bescherming Willem III en klok - zondag 20 februari 2011

Het bestuur van de Stichting Stadsherstel Kampen is verheugd te vernemen dat deltaWonen en Mateboer Bouw Kampen de verontrusting uit de brief van 11 februari jl. goed hebben opgepakt, zoals uit de Stentor van 19 februari 2011 blijkt. (zie ook onder downloads SSK in de pers).

Jammer alleen is dat er gesteld wordt dat "de mensen van de stichting hebben hier rondgelopen zonder zich kenbaar te maken". Deze opmerking kan helaas een onjuist beeld geven van de werkwijze van SSK. Het is namelijk zo dat er op 19 januari jl. door de projectleider van deltaWonen een rondleiding is gegeven door de kazerne en het schoolgebouw. Een rondleiding waarvan de aannemer op de hoogte was en waarvoor het bestuur van SSK was uitgenodigd. Tijdens deze rondleiding zijn ons de in onze brief aangehaalde zaken opgevallen en hebben wij binnen het bestuur gesproken wat we hieraan zouden kunnen doen.

Uit onze zorgen over wat we gezien hebben is onze brief – gericht aan de eigenaar van het kazernecomplex –  gestuurd. Volgens SSK hebben we daarbij de juiste weg bewandeld. Als bestuur van SSK zijn wij niet gerechtigd om rechtstreeks te communiceren met de aannemer, wij zijn immers niet de opdrachtgever van de aannemer, dat is deltaWonen de eigenaar van het complex.

We betreuren het zeer dat het lijkt dat er enige commotie is ontstaan. Uiteraard is dat geenszins onze bedoeling geweest. Wel zijn we blij dat er inmiddels toch een aantal conserverende maatregelen is genomen. En juist dat was de bedoeling van onze brief.

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign