contact

Nieuws

Latest News as @ Tuesday, March 5, 2024
Zorgen over renovatie/restauratie Van Heutszcomplex - zondag 13 februari 2011

Inzake de restauratie /renovatie en de plannen inzake de Van Heutszkazerne, heeft het bestuur van de Stichting Stadsherstel Kampen een brief gezonden aan deltaWonen, de eigenaar van het complex.

Opgevallen is dat de dakpannen van de exercitieloods zijn verwijderd om te gebruiken voor de restauratie / renovatie van het hoofdgebouw echter zonder beschermende maatregelen voor de exercitieloods te nemen. SSK maakt zich zorgen omdat dit de constructie van de loods aantast, terwijl het zo kan zijn dat de gemeenteraad besluit om de exercitieloods te bewaren. Een mogelijkheid die in het onderzoek naar het erfgoedcluster wordt aangegeven. Zoals eerder gemeld is SSK hiervan een warm voorstander. In dat kader zal er dus beter met de exercitieloods moeten worden omgegaan om verder schade te voorkomen. Reden dus om deltaWonen te vragen om conserverende maatregelen te nemen en de Raad en het College te vragen hierop toe te zien.

Een ander onderwerp waarvoor aandacht is gevraagd, is de schade die tijdens de bouw is veroorzaakt aan de ingangspartij van het hoofdgebouw. Gevraagd is ook hiervoor maatregelen te treffen. Dit evenals voor de bescherming van het beeld van Koning Willem III en de klok.

De brief aan deltaWonen is in te zien onder downloads.

 

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign