contact

















Nieuws

Latest News as @ Thursday, April 25, 2024
Discussie over glasfabriek terug naar de commissie - zondag 6 februari 2011

Op donderdag 27 januari 2011 heeft de gemeenteraad van Kampen besloten het raadsvoorstel om de villa aan de Bovenhavenstraat te restaureren en de voormalige glashandel Hogeboom (in de volksmond "de glasfabriek") en de directeurswoning te slopen opnieuw te behandelen in de commissie.

Tijdens de raadsvergadering bleek dat de voor de raadsleden beschikbare informatie fors te wensen over liet. Ook was bij de raadsstukken gemeld dat SSK een schriftelijk antwoord op haar brief gehad zou hebben, terwijl dit niet het geval was.

Wethouder Boerman beriep zich op een jaren eerder genomen raadsbesluit om alles te slopen en vond het vreemd dat een deel van de raad nu spreekt over het terugdraaien van dat besluit. Raadslid Boddeus van de SP wees de wethouder op voortschrijdend inzicht.

Na een lange discussie werd uiteindelijk het door raadslid Rill van GroenLinks aan het begin van de vergadering gedane voorstel, dat toen door een nipte meerderheid van de raad en wethouder Boerman werd afgewezen, toch nog werkelijkheid. Het voorstel komt opnieuw aan de orde in de commissie RO.

De brief van SSK, die elders op deze site is te lezen, werd tijdens de vergadering meerdere malen genoemd. Inmiddels heeft de Monumenteraad laten weten de inhoud van de brief van SSK voor de volle 100% te onderschrijven.

Uiteraard zal SSK in de komende periode zeker op dit onderwerp terug komen en opnieuw van zich laten horen.

« Ga terug


© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign