contact

Onthulling gevelsteen Olde Vleijshuus

Zaterdagmorgen 11 september vroeg was een aantal mensen al druk in de weer met de voorbereidingen voor Open Monumentendag 2010. Enkelen waren bezig om de SSK vlag die deel uitmaakte van de onthulling op te hangen. Anderen zorgden dat er koffie was met iets lekkers erbij. Ook werden de uit te reiken boeketten verzorgd.

Om 10.15 uur was het dan zover en heette Annelies Vreeken (monumentenambtenaar) de aanwezigen in de gouden zaal welkom waarna wethouder Jan Wieten het woord kreeg om uiteindelijk Open Monumentendag 2010 met als thema "de smaak van de 19e eeuw" voor geopend te verklaren.

Vervolgens nam Theo van Mierlo aan de hand van een powerpointpresentatie iedereen mee in de geschiedenis en de restauratie van het Olde Vleijshuus aan de Oudestraat 119. Tot verrassing van velen waren de oud-bewoners Leo en Anneke Dullaert ook aanwezig om de feestelijkheden mee te maken.

Na een periode van heel hard werken voor zowel vrijwilligers als bedrijven is het resultaat van de restauratie fantastisch om te zien. Dit vinden ook de eigenaren van het pand. Om 11.00 was het heuglijke moment daar en werd de gerestaureerde gevelsteen met het wapen van Kampen in de gerestaureerde gevel onthuld. Een waardige opening van deze monumentendag, die werd opgefleurd door een gouden zon.{@bijschrift}

«Ga terug

© 2008 - Stichting Stadsherstel Kampen Hendriks Grafische vormgeving / webdesign